dijous, 8 de setembre del 2016

A LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL CEIP JAUME I D’ALCÀSSER.



A LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL CEIP JAUME I D’ALCÀSSER.

Comença el nou curs i la vida de moltes famílies retorna a la normalitat, a la rutina, als horaris que marca l’escola.

Vos done una especial benvinguda a les famílies dels xiquets i xiquetes de 3 anys que s’incorporen per primera vegada a l’escola. Confieu en les i els mestres i feu cas dels seus consells, així ajudareu a créixer als vostres fills i filles.

Vos recorde la vital importància que tots els sectors implicats en l’educació dels xiquets, xiquetes i joves, treballem en la mateixa direcció. Totes i tots tenim el mateix objectiu, formar integralment persones crítiques i responsables, educar-les en el respecte a la diversitat i en la solidaritat, i sobre tot, aconseguir que siguen felices a l’escola, a casa i al carrer. Si remem en la mateixa direcció, ho aconseguirem!

Vos anime a formar part activa de l’ AMPA del vostre centre i del Consell Escolar; les famílies sou una part molt important en l’educació dels xiquets i xiquetes i quan més col.laboreu i s’impliqueu en el funcionament de l’escola molt millor.

Aquest curs comença el funcionament del banc de llibres a proposta de la Conselleria d’Educació, vull agrair personalment el treball dels equips docents, equips directius i AMPES, crec que ha valgut la pena el treball fet amb l’objectiu que tots els xiquets i xiquetes tinguen garantit el material curricular necessari per a treballar durant el curs. Moltes gràcies, sense la vostra col.laboració no havera estat possible.

Les beques de menjador comprendran tot el període lectiu, des del dia 8 de setembre fins al 20 de juny, una vegada es publiquen les llistes de beneficiaris de la Conselleria, es publicaran les beques de l’Ajuntament  intentant  arribar al màxim d’alumnat possible.

  • Aquest estiu hem fet obres de millora i reparació a la vostra escola amb una finalitat: contribuir a augmentar la qualitat de l’ensenyament en la vostra escola millorant les instal.lacions. Les obres fetes han estat les següents:
  • Anivellar  les dues pistes del pati.
  • Ampliar la zona del pati d’infantil eliminant un “seto” i una tanca en estat de perillositat.
  • Repintar zones d’entrada.
  • Assegurar la seguretat de l’alumnat amb una jardinera al voltant d’un arbre.
  • Reparacions, neteja i posada a punt.


Vull compartir amb vosaltres l’alegria pel desdoblament de l’aula de sisé, enguany els xiquets i xiquetes d’aquest nivell treballaran en condicions òptimes de ràtio per aprofitar més l’aprenentatge i preparar-se millor per accedir a secundària.

I per últim, una reflexió per a les famílies. Són moments de bons propòsits i de planificar el curs, són moments de decidir les activitats extraescolars que faran els vostres fills i filles en acabar l’escola. Més enllà dels beneficis que sense dubte tenen aquestes activitats per a la formació integral dels infants, s’ha de tindre en compte respectar el temps d’oci i de relació familiar. El temps compartit entre pares i fills és fonamental per a la formació i l’educació en valors, els xiquets i xiquetes creixen ràpid, i el temps familiar perdut no torna mai més, activitats com jugar, llegir, parlar, fer excursions, anar junts al teatre o cinema, fer tasques a casa, etc. són tant o més importants que tindre uns horaris de més de huit hores diàries d’activitats dirigides. Vos done un consell com a mestra i com a mare, compartiu amb els vostres fills i filles tot el temps que us siga possible.

Estic segura que el dia 8 de setembre, l’escola ha rebut els vostres fills i filles amb il·lusions renovades, perquè els i les mestres recarreguen les piles a l’estiu i tornen a l’escola cada curs amb un munt de projectes al cap, amb els braços oberts i amb un ample somriure a la cara.

Com a Regidora d’Educació del nostre Ajuntament estic a la vostra disposició per a tot el que necessiteu. Totes i tots formem part de la Comunitat Educativa d’Alcàsser, totes i tots  treballarem colze a colze per millorar l’educació dels nostres xiquets i xiquetes.

Benvinguts i benvingudes al curs 2016-2017!