dijous, 23 de setembre del 2010

Tallers al costat de casa

Ací mateix, prop del poble, junt al polígon del Pla tenim l'Hort de Carmen, on fan cultiu ecològic i ofereixen tallers per a xiquets:

HORT DE CARMENJUEVES 25 DE MARZO DE 2010
La possibilitat de apropar-se a conèixer aquella terra que els nostres avis cultivaven a diari. Oferim a tots aquells xiquets i xiquetes una proposta didàctica diferent, per passar un dia en un entorn natural de l'horta sud, on treballarem diferents continguts a través del joc i tallers.


Taller de cultiu

Dirigit a primària i secundària. Els xiquets/es passaran el matí a l'horta treballant la terra i aprenent tot el procés del cultiu des de plantar llavors fins a la recollida de verdures i hortalisses.


Taller de pa

Dirigit a tots els xiquets des de infantil fins a la E.S.O. Els xiquets/es podran participar activament amb l'elaboració de mescla i amassat del pa. A l'horta contem amb un forn de llenya de principis de segle, on finalitzarà el procés del nostre taller. Els xiquets/es podran emportar-se a casa allò que hagen treballat amb les seues pròpies mans.


Taller de plantes aromàtiques

Dirigit a tots els xiquets/es des de infantil fins a secundària. Els xiquets/es recolliran a l'horta les plantes aromàtiques/medicinals on els ensenyarem els usos, aplicacions i propietats de cada planta. Posteriorment farem un saquet aromàtic, que s'enduran a casa.


Taller d'horts escolars

Dirigit a alumnat i professorat d'escoles que tinguin un espai cultivable al pati. L'objectiu d'aquest tallers es que els xiquets/es pugen adquirir uns coneixements bàsics, que traslladaran a l'escola, de com produir els seus propis aliments a l'hortet escolar, per a desprès poder portar-ho a terme amb l'ajuda dels mestres.