dissabte, 28 de novembre del 2009

Volem un pas de vianants en condicions


Donat que portem tot el curs creuant l'Av. Pintor Sorolla sense passos de vianants per a accdedir a l'escola, hem notificat a l'Ajuntament l'absència dels passos per a que ho resolga el més prompte possible, tractant-se d'un pas habitual dels xiquets.
Us adjuntem el document remitit a l'Ajuntament:

"La presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del CEIP Jaume I d’Alcàsser,
EXPOSA
Abans de les obres que s'han fet en l'Av. Pintor Sorolla, els alumnes de l'escola Jaume I empraven el pas de vianants a tal efecte que es veu en la fotografia adjunta.



Des que s'ha refet l’Av. Pintor Sorolla fins ara, patim l'absència de passos de vianants.
L’absència dels passos unit al fet de que les voreres estan al mateix nivell que la calçada, si be queden diferenciades pel color roig del paviment, fa que els conductors deixen indegudament estacionats els seus vehicles on hauria d'haver un pas lliure senyalitzat pel paviment roig i per semàfors de vianants.
També cal tindre en compte que el pas semafòric s’ha desplaçat cap al cantó, més pròxim a la glorieta giratòria, cosa que fa més perillós el supost pas de vianants perquè els conductors que provenen de l’Av. Ricard Hernàndez disposen de menys temps de reacció.
Si observem amb atenció la segona i tercera fotografia vegem com els vianants han d'anar buscant els espais lliures entre els vehicles per accedir al que suposem que és la vorera, amb el perill afegit de que els vehicles puguen estar fent maniobres d'estacionament en el moment de creuar els vianants, fet especialment perillós amb nens menuts.




Sorpren, i complau, el fet de que s’haja instal·lat el nou paviment podotàctil per a persones invidents. Però l’absència de passos de vianants convertix aquestes dreceres per a invidents en paranys mortals.
Cal reconèixer, i agrair, que en la actualitat els membres de Policia Local es troben regulant el pas més sovint, però no sempre, per la qual cosa convé disposar d’un pas el més segur possible.
SOL·LICITA
Que es pinte a la calçada els passos de vianants o com a mínim el de major importància per a l’escola, així com que es faja respectar la prohibició d’estacionament al accessos de eixos passos.
Agraint-li la seua atenció, una cordial salutació.
Alcàsser, 17 de novembre de 2009
La presidenta,



Precisament la revista de la DGT, Seguridad Vial aquest mes tracta el model de camins cap a l'escola segurs, iniciativa que han pres alguns Ajuntaments per a facilitar l'accés dels escolars a les aules caminant i deixant els medis de transport menys sostenibles a casa. Ací teniu l'enllaç  http://www.dgt.es/revista/num198/pdf/num198-2009-enportada.pdf
Dins l'article va una experiència personal d'un psicòleg sobre la seguretat i l'autonomia de la seua filla de sis anys per a anar a l'escola tota sola, us mostrem el retall de la revista

I no volem acabar l'entrada sense recordar aquell poema de Machado que tan conegut ha fet Serrat....