divendres, 11 de novembre del 2011

que passaria si ferem servir el pensament crític? encara que siga només el diumenge....

Estem envoltats d'informació i estímuls superficials, ens envaeixen les pseudociències en format de tarot, homeopatia o flors de bach......
Perquè no li fem un poc d'espai a la reflexió, l'estudi i el pensament crític? Però tots els dies en casdascuna de les accions que duem a terme per més rutinaries que siguen, i podem començar per diumenge 27 de novembre:
27 de novembre

FESTA DE LA CIÈNCIA
Data; diumenge 27 de novembre de 11 a 14 hores, entrada gratuita
Programa FESTA DE LA CIÈNCIA

La festa de la ciència al Jardí Botànic d'aquest any tindrà per títol “Els boscos”, ja que 2011 és l'Any Internacional dels Boscos.
Consistirà en diverses activitats situades en diferents punts del Jardí Botànic.

Punt 1, CENTRE D'INFORMACIÓ I JOC, localitzat a la plaça de les Magnòlies. En aquesta parada els assistents rebran informació sobre les activitats. També se'ls proposarà un joc sobre l'exposició dels boscos que se situarà al passadís central i que ha estat subvencionada pel Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Superada la gimcana de l'exposició “Els boscos per a les persones”, podran passar a realitzar els tallers.

Punt 2, SÒL, NENDO-DANGO. En aquesta parada els assistents aprendran la importància que té el sòl en un bosc i realitzaran un taller de nendo-dango, una tècnica utilitzada per a reforestar amb llavors de plantes autòctones.

Punt 3, PAPER RECICLAT, per conscienciar de la importància dels boscos i dels nombrosos beneficis que n’obtenim. La despesa en paper implica pèrdua de boscos, per això el taller de paper és una manera de conscienciar de la necessitat de fer-ne un ús sostenible.

Punt 4, L'EDAT DELS ARBRES. Amb troncs d'arbres i palmeres coneixeran el creixement dels arbres, com es formen els anells i com es diferencia entre un arbre i una palmera. Després hauran de respondre a qüestions sobre el que han après.

Punt 5, LA FUNCIÓ DEL BOSC COM A GESTOR DE L'AIGUA. EL CICLE DE L'AIGUA. En aquesta parada veuran com podem elaborar petits hivernacles amb materials reciclats. Aquests serviran per a explicar el cicle de l'aigua i la importància dels boscos com a generadors. Els més menuts realitzaran un taller de maquillatge de cares, amb material homologat per a ells.

Punt 6, BOSC MEDITERRANI. Explicació del bosc mediterrani i de les plantes aromàtiques que hi podran descobrir, on es troba l'aroma i com s'extrau. Després faran una bossa de plantes seques aromàtiques que també s'utilitza com a antiarnes natural per a recordar el paper d'aquestes plantes.

Punt 7, L’ UMBRACLE. Com cada any, en aquest espai se situarà el CONTACONTES. Per a facilitar l'assistència hi haurà diverses sessions.

Punt 8, BOSC QUÍMIC. Per commemorar l'Any Internacional de la Química (2011), els visitants es podran emportar un “bosc químic”, una manera d'unir dues celebracions: l’Any Internacional de la Química i l’Any Internacional dels Boscos”